Покращення громадського контролю за веденням Державного реєстру виборців України

4 світлин
image

Питання відкритості Державного реєстру та складання списків виборців є важливим фактором проведення легітимних місцевих виборів.

 

Під час круглого столу представники громадськості, активісти, працівники відділів Держаного реєстру Дніпропетровської області обговорили складності та перспективи розвитку Державного реєстру України, та міжнародні практики публічного контролю за веденням реєстрів.

Значна увага приділялась обговоренню питання відкритості Державного реєстру та контролю за складанням списків виборців: Які персональні дані Державного реєстру виборців повинні бути відкритими для суб’єктів виборчого процесу та яким чином це можливо забезпечити?  Особливо ці питання є актуальними напередодні проведення місцевих виборів.

«Важлива можливість залучення представників громадськості, політичних партій для покращення функціонування Державного реєстру виборців і зменшення кількості помилок та порушень у веденні реєстру в майбутньому.» — зазначив Олексій Цаценко керівник Центру політичних досліджень «Твій Вибір», підводячи підсумки круглого столу.

 

4 зображення

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте